marți, 12 august 2014

A little trip

The other weekend was my boyfriend birthday and we decided to go in a road trip away from the city and breath some fresh air. We had a nice time enjoying the nature and I wanted to share some photos from the places I went with you.

Celalalt weekend a fost ziua prietenului meu si am decis sa facem o plimbare departe de oras si sa respiram putin aer curat. Ne-am simtit bine, ne-am bucurat de natura si am decis sa impartasesc cateva imagini din locurile in care am fost cu voi.
 Saturday we woke up early ready to go to Vatra Dornei.The journey was lovely, the forest, mountains, the river Bistrita right besides us. After a couple of hours we arrived and we went for a ride with the chairlift. It is said to be the longest track in Romania, 3 km long. It is nice and I liked that at the end on the mountain there is a restaurant, cabana, everything you need.

Sambata ne-am trezit devreme gata pentru drumul nostru catre Vatra Dornei. Calatoria a fost frumoasa, padurea, muntii, raul Bistrita langa noi. Dupa cateva ore am ajuns si am mers sa ne plimbam cu telescaunul. Se spune ca este cel mai lung traseu din Romania, 3 km. Este dragut si ce imi place este ca la capat este un restaurant, cabana, toti ce aveti nevoie.
Dress/Rochie: C&A
Sandals/Sandale: Deichmann
Sunglasses/Ochelari de soare: Oasap
Earrings/Cercei: Oasap

Sunday we started our journey back home, but ofcourse we made a few stops on our way. First we made a stop at Bicaz Port, you can go on a ride with the boat or choose the hydrobike.

Sambata am pornit la drum spre casa, dar bineinteles am facut niste opriri pe drum. Mai intai ne-am oprit la portul Bicaz, puteti sa faceti o plimbare cu vaporasul sau cu hidrobicicleta.


Bicaz Dam/Barajul de la Bicaz

Next we decided to visit the Red Lake in Harghita. On the way there you pass through Bicaz Canyon.


Apoi am decis sa vizitam Lacul Rosi din Harghita. Pe  drum treceti prin Cheile Bicazului.

The Red Lake isn't red in reality, the name comes from the reddish alluvium deposited in the lake by the Red Creek or according the legend a land subsidence covered a shepherd, killing his sheeps, so the water was red because of the blood.  

Lacul Rosu nu este in realitate rosu, numele provine de la Pârâul Roșu care traversează straturi de culoare roșie cu oxizi și hidroxizi de fier sau conform legendei o surpare de teren a prins un cioban si oile acestuia, astfel apa s-a facut rosie de la sange. Noi am facut o mica plimbare cu barca pe lac




This was our little trip. What do you think about it?

Cam aceasta a fost miniplimbarea noastra. Voi ati vizitat acest locuri, v-au placut?

All the best,
Anca

15 comentarii:

  1. anul trecut am fost si eu la Lacul Rosu si sper ca si anul asta sa ajung pentru ca imi place tare mult :) m-am plimbat cu barca, a fost super. Ma bucur ca te-ai distrat! Imi place rochita ta:)

    pupici :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Woooow! Superb peisaj!!
    Te prinde bine rozul :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa Anca sunt superbe locurile pe care le-ai vizitat,am fost de cateva ori pe acolo si mi-a placut tare mult.Frumoase poze ai facut.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase fotografiile si rochita iti sta minunat. In Vatra Dornei am fost in copilarie, trebuie sa mai vititez o data zona ca imi amintesc ca mi-a placut mul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Se pare ca ati avut parte de un weekend reusit. Pozele sunt foarte frumoase. :)

    http://www.lorenamarchis.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Jens Ken Lundstrom14 august 2014 la 13:50

    Wow!the pics are fantastic!
    And youre wonderful in this dress!

    RăspundețiȘtergere
  7. Iubesc la nebunie Vatra dornei,dupa parerea mea mi se pare unul dintre cele mai frumoase locuri din romania ^_^
    btw,imi place rochita ta :D

    RăspundețiȘtergere